A fődíj indoklásában kiemelték, hogy 2015-ben az Erste Bank "szintet lépett": olyan megállapodást kötött a magyar kormánnyal és az EBRD-vel, amely az egész magyar bankszektor javát is szolgálja, az évtized egyik legnagyobb banki akvizícióját hozta tető alá a Citibank üzlettel, valamint saját jelzálogbankot alapított.

Az elismerés emellett a banknak az ügyfelek kiszolgálását javító és tájékozódását segítő digitális fejlesztéseknek is szól. Különösen nagy öröm számunkra az elismerés, amely visszaigazolás, hogy jó úton haladunk. Az Erste a növekedést és a fejlődést választotta - mondta Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az Erste Bank a fődíj mellett megkapta Év leginnovatívabb bankja díjat is. Az elismerést többek közt a fióki ügyfélélményért végzett digitális fejlesztésekkel érdemelte ki a bank: többek között a sorszámhúzó mobil applikációjával, a minden bankfiókban bevezetett ingyen wifi-hozzáféréssel. Tavaly és idén mintegy kétmilliárd forintot fordított a pénzintézet a fióki felújításokra, és az ügyfélkiszolgálás digitális fejlesztésére.

További három kategóriában is helyezést ért el a pénzintézet: az Év legjobb hitelterméke kategóriában második lett a 2015. márciusában bevezetett Hitelkiváltó ajánlattal, az Év lakossági mobileszköz alkalmazása kategóriában pedig a harmadik helyet szerezte meg a banki ügyintézés folyamatát kényelmesebbé tevő Erste Sorszámhúzó alkalmazással. Szintén a harmadik helyezett lett az Év legjobban kommunikáló bankja és a Pénzügyi kultúra fejlesztése terén legaktívabb bank kategóriákban, köszönhetően többek közt az idén elindított, az ügyfelek tájékozódását segítő edukatív portáljainak, a Forintositas.hu, a Nextlevel.hu és az Ersteotthon.hu oldalaknak.