Mélyponton a szabad demokraták megítélése

A Szonda Ipsos legutóbbi felmérése szerint statisztikailag elenyésző mértékben módosult a politikusok megítélése a választópolgárok körében - írt a Népszabadság.
NAPI Online, 2008. május 6. kedd, 08:08
Fotó:


Kivételnek számít Kóka János, akinek 5 pontot esett a népszerűségi mutatója, így a korábbi 25 helyett már csak 20 pontja van. Az elemzők szerint aktuális visszaesése a kormányból való kilépéssel, annak körülményeivel magyarázható, hiszen legfőképpen az MSZP hívei fordultak el tőle.

A kormányból távozó Fodor Gábor miniszteri időszakában kiegyensúlyozott megítélésnek örvendett, 40-44 pont között alakult a rokonszenv-indexe, s jelenleg is 42 ponton áll. A legnépszerűbb politikus Sólyom László: az államfőnek ötvenkét pontja van, ami egypontos visszaesést jelent az előző hónaphoz képest.

A második helyen Orbán Viktor áll 48 ponttal, neki is egy pontot csökkent a népszerűsége. A harmadik helyezett 45 ponttal Szili Katalin házelnök, a negyedik Dávid Ibolya 44 ponttal - mindkettőjük népszerűsége egy-egy ponttal esett vissza. A búcsúzó egészségügyi miniszter zárja a rangsort a 22. helyen 16 ponttal, míg a kormányfő 25 ponttal a 20. helyen áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK