A trappista sajt az egyik legnépszerűbb sajtféleség, nem véletlenül rendszeresen bekerül a boltláncok akciós kínálatába. Ezen a héten is sok boltláncban kaphatóak a különböző trappisták. Az árakban azonban jelentősnek mondható a különbség, ha a kilós árat nézzük - derül ki a Mindenár.hu oldaláról.

A legolcsóbban a Tescóban lehet akciós trappistát kapni, a kilónkénti ár 1249 forint. Ugyanebben a boltláncban van drágább trappista is 1400-1500 forintos kilós áron. A Sparban 1349 forintért adják kilóját, az auchanban pedig 1400-1600 forintot kínálják az akciós trappistát. A diszkontok közül a Pennyben közel 1500 forintból jön ki 1 kiló, a Lidl pedig mizós trappistávól akciózik a hétvégén, amelynek kilója 1570 forintba kerül.

Félzsíros trappistaZsíros trappista
Szárazanyag-tartalom (%)5653
Zsírtartalom4532

A különböző áron kínált trappisták között ízbeli különbségek lehetnek, minőségben viszont nem. A Magyar Élelmiszerkönyv ugyanis pontosan megszabja, mit lehet trappista sajtként árulni. A trappistákon belül két halmaz van, a félzsírosak és a zsírosak. Jól vágható, rugalmas, szájban omlósnak, jellegzetesen aromás illatúnak kell lenniük, az ízük pedig enyhén savanykás, zamatos.

Ha tetszett a cikk, a Facebookon is megtalálja a Bukszát.