Mennyiért mennek külföldre az Erzsébet-utalványok?

Egyelőre nem tudni, hogy mennyiért utalja a kormány a határon túlra az Erzsébet-utalványokat - amelyeket egyébként csak Magyarországon lehet felhasználni - számolt be a HírTV.
Domokos László, 2017. december 23. szombat, 10:46
Fotó: MTI Fotó / K. Kiss Gergely

Az ügyben a szocialista Kórózs Lajos kérdezte a humántárca vezetőjét. Balog Zoltán helyett államtitkára, Rétvári Bence  válaszolt - írta a portál.

A politikus azt írta: ahogy tavaly, úgy most is lakóhelytől függetlenül kiküldik az Erzsébet-utalványokat azoknak, akik magyar nyugdíjban részesülnek, állampolgárságtól függetlenül.

A postázás költségéről pedig csak későbbre ígért tájékoztatást.

Rétvári december 20-án jelentette be, hogy lezárult az Erzsébet-utalványok kézbesítése, keddig mindenki megkapta a juttatást vagy - ha nem volt otthon - az erről szóló értesítőt. Idén - a tavalyihoz hasonlóan - 2,7 millió nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő ember kapott tízezer forint értékben Erzsébet-utalványt a gazdaság jó teljesítményének köszönhetően.

Ha a Magyar Posta kézbesítője nem találta otthon az nyugdíjast, akkor értesítőt hagyott a postaládájában, amivel az érintett tíz munkanapon belül személyesen veheti át az utalványait a postán. Ha ez idő alatt sem veszik át, akkor február 28-ig a Magyar Államkincstár nyugdíjfolyósító igazgatóságánál lehet ismételt kézbesítést kérni.

Címlapkép forrása: MTI Fotó / Mohai Balázs

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

fazakasl, 2017.12.23 16:49

A kommunista Korozs Lajos most ne azzal törödjön, hogy mennyibe kerül a posta - mert ami jár az jár, hanem inkább azzal lenne elfoglalva - amikor ők voltak kormányon
(és csak úgy sipánka nénisen /lendvai-ildikósan/ megkérdezném tőle) - hány lélegeztetőgépnek az árát tapsolták avagy szarták el a mindenféle hülyeségekre?
Lásd pl. kórházakba páncélszekrény, stb. , vagy
ahogyan a gyurcsányos féle mszp-s dalban hallottuk - "csak a füle három emelet" ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html