BUX
40021

Mennyit keres főkonzulként Csiszár Jenő?

Csaknem 2 millió forintot kereshet majd milánói főkonzulként Csiszár Jenő. A műsorvezető lakásra, autóra és más költségtérítésekre is jogosult lesz - írta a Bors.

Domokos László, 2017. január 31. kedd, 07:55

Főkonzulként a legmagasabb, a nagyköveteknél is alkalmazott 4,6-es szorzóval számítják majd ki Csiszár Jenő euróban fizetett devizailletményét (azaz diplomataként kapott fizetését), amelyet azután kaphat, hogy várhatóan idén ősszel elfoglalja állomáshelyét az észak-olaszországi Milánóban - számolt be a lap.

A külképviseletekről szóló, tavaly hatályba lépett új törvény szerint a devizailletmény-alap bruttó 425 ezer forint havonta. Vagyis Csiszár alapfizetése fo­rintban havi 1 millió 955 ezer forint lesz.

Ezen felül megbízatása ideje alatt Csiszár jogosult lesz havi 300 ezer forintos lakhatási és vegyes-költségtérítési alapkeretre, óvodáztatási és iskoláztatási költségtérítésre (gyerekek után) havi 150 ezer forintra. A törvény alapján további szorzók, egyéni családi helyzetre vonatkozó számítások és kiegészítő pótlékok is figyelembe vehetőek.

A múlt héten derült ki, hogy Csiszár kerül a milánói főkonzulátus élére. A műsorvezető a 2000-es évek közepén egy ideig az észak-olasz városban élt.