Mennyit keresett tavaly? Volt aki 1,5 milliárdot

A legmagasabb munkaviszonyból származó jövedelem tavaly 1,76 milliárd forint volt, aminek túlnyomó részét hazai is vihette, aki megkereste. Persze voltak ennél sokkal nagyobb jövedelmek is, de azok osztalékból jöttek össze.
Napi.hu, 2016. október 18. kedd, 08:55
Fotó: Napi.hu

Durván nőttek a legmagasabb személyes jövedelmek Magyarországon tavaly - derül ki a Világgazdaság összesítéséből. A hivatalos adatok szerint az első száz legjobban kereső magyar összesen 130,5 milliárd forintot tett zsebre, ami 23 százalékkal több a 2014-esnél.

Az első százba kicsit kevesebb mint félmilliárd forintos éves keresettel lehetett bekerülni, ami 12 százalékkal több a tavalyelőttinél. Ez kisebb a 23 százalékos átlagos növekedésnél, tehát nőtt a különbség az élmezőny elején és végén lévő magánszemélyek között.

A legnagyobb bevallott jövedelem tavaly 9,759 milliárd forint volt, ami túlnyomórészt osztalékból jött össze, és az adózó külföldön vette a fel a pénz nagyját. A legnagyobb munkaviszonyból származó jövedelem 1,757 milliárd forint volt. Aki ez után adózott, annak még volt volt 54,1 millió forint elkülönültek adózó jövedelme is. Mindent egybevetve - a kedvezményeket is figyelembe véve - 309 millió forint adót fizetett.

HOZZÁSZÓLÁSOK