Mennyit vásárolnak a magyarok? Csütörtökön kiderül

Csütörtökön akad egy két hazai és nemzetközi makroadat a naptárban. Amerikából és az eurózónából munkaerő- és lakáspiaci adatok érkeznek, Magyarországon kiskereskedelmi és banki számokat ismerhetnek meg az érdeklődők.
Szepesi Anita, 2017. március 22. szerda, 22:23
Fotó: Shutterstock

Délután fél kettőkor amerikai munkaerőpiaci adatokat publikálnak, az első alkalommal munkanélkülisegélyért fordulók számát közlik. Múlt héten 241 ezer ilyen kérelmet regisztráltak.

Délután 3-kor az amerikai új építésű lakóingatlan eladások februári darabszámát hozzák nyilvánosságra, januárban 5,69 millió eladásról számoltak be, februárra 5,58 millió darab tranzakciót várnak az elemzők.

Délután 4-kor eurózónás márciusi előzetes fogyasztói bizalmi indexet tesznek közzé, az elemzők nem várnak változást a múlt havi -4,9-hez képest.

Magyarországon az ÁKK visz aukcióra 12 hónapos diszkont kincstárjegyet 20 milliárd forint értékben, államkincstárjegyet 5 milliárd forint értékben.

A KSH reggel 9-kor közli a januári kiskereskedelmi forgalom számait,  az MNB pedig a negyedéves fizetési mérlegét és a külfölddel szembeni állományok adatait.

HOZZÁSZÓLÁSOK