A tolnai megyeszékhelyen 2016-ban úgy alakult, hogy az akkor nemrégiben megválasztott, első ciklusát töltő polgármester a város cégét lehetetlenítette el a versenyfutásban. Pályázatot írtak ki a közétkeztetésre, szigorú feltételekkel, amelyen végül a város 100 százalékos tulajdonban lévő cége nem indulhatott. A Diákétkeztetési Kft.-t azért zárták ki a versenyből, mert komoly, több százmilliós tartozása volt, amelyet az új főzőkonyha felépítésre vett fel. Eredetileg szó sem volt arról, hogy a hitelt egyedül neki kell visszafizetnie.

Az akkor kiírt pályázatot - a sajtóban Bánki Erik érdekeltségi körébe sorolt - Hungast-csoport tulajdonában lévő Kölyökmenza Kft. nyerte meg. A versenyben nem alulmaradt, hanem onnan kizárt önkormányzati céget még arra is kötelezték, hogy a berendezéseit, eszközeit adja át a győztesnek, hogy annak legyen mivel főznie. Amiért természetesen fizetett a Kölyökmenza Kft., csak nem eleget. A Diákéteztetési Kft. ügyvezetője, Bay Attila úgy számolt a helyi lapban, a Szekszárdi vasárnapban, hogy évi 12 millió forintot buktak, ennyivel kevesebbet adott a nyertes, mint amennyi a berendezések könyvelés szerinti értékvesztése volt.

Nem ez volt az egyetlen momentum, amelyben a fideszes polgármester, Ács Rezső kedvezett a Hungast cégének. A saját önkormányzati cég - ami továbbra is, bár takaréklángon működik - 75, illetve 90 százalékos nyersanyagnormájával szemben a Kölyökmenza Kft.-nek több mint 100 százalék jár.

A Kölyökmenza Kft. 60 hónapra szóló szerződése 2021. március 15-én járt le. A szekszárdi, immár ellenzéki többségű képviselő testület gazdasági bizottsága még idejében, tavaly ősszel úgy határozott, hogy új pályázatot kell kiírni a közétkeztetésre. Nagyon úgy tűnt azonban, hogy a polgármesternek inkább az lenne ínyére, ha maradna az eddigi szolgáltató. Ám erről inkább hallgatott, még az önkormányzat hivatalos lapjának, a Szekszárdi vasárnapnak sem volt hajlandó erről nyilatkozni, bár többször kérték rá.

Időközben a Kölyökmenza Kft. az előírt határidőn belül kezdeményezte a szerződés meghosszabbítását. A rendkívüli járványhelyzetben pedig a városvezető saját hatáskörében úgy döntött, hogy 2021. június 30-ig meghosszabbítja a szerződést. További terveiről nem nyilatkozott. A Napi.hu kérdésére annyit közölt, hogy kikérte a közgyűlés tagjainak véleményét is. (A közgyűlésben nincs fideszes többség.) A szerződés meghosszabbítása melletti egyik érv az volt, hogy nem szerencsés tanév közben pályázatot kiírni, ami akár méltányolható is lenne, csakhogy öt évvel ezelőtt, a botrányos pályázat idején ez egyáltalán nem volt szempont.