Meredek ígéretet tett a Jobbik

A Jobbik szerint a devizahitelek felvételkori árfolyamon való forintosítása lenne a valódi segítség a tartozóknak, ezért a párt kormányra kerülése esetén új devizahiteles elszámolást ígér.
Domokos László, 2017. november 18. szombat, 15:44
Fotó: Reuters

Vona Gábor a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje szombati sajtótájékoztatóján a devizahitelválságot az elmúlt tíz év a legtragikusabb problémájának nevezte, amit egyik kormány sem tudott megoldani.

Véleménye szerint cinikus és igazságtalan a hitelt felvevő embereket hibáztatni a kialakult helyzetért, mert ők kényszerhelyzetben voltak. A valódi felelősök a történteket tétlenül végignéző kormányok, a pénzügyi hatóságok és az MNB.

A végtörlesztés, a családi csődvédelem és a nemzeti eszközkezelő csak szűk rétegnek segített, az árfolyamgát csak elodázta a probléma eszkalálódását, a piaci árfolyamon történő forintosítással pedig csak az MNB járt jól. A felvételkori árfolyamon történő forintosítás azonban nem csak könnyítés lenne a családoknak, hanem igazságos is azokkal szemben, akik annak idején forinthitelt vettek fel - mondta Vona. Véleménye szerint a bankok és a társadalom közötti megromlott viszonyt is helyre tudná állítani ez az intézkedés - számolt be az MTI.

A Jobbik a jövőben is megakadályozná hasonló helyzetek kialakulását, ehhez a béreket felzárkóztatná a nyugat-európai szintre, bővítené a magyar társadalom gazdasági és pénzügyi ismereteit, és új otthonteremtési akciót indítana, hogy a lakáshoz jutás ne luxus legyen, hanem elérhető opció - véli Vona Gábor.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2017.11.18 16:38

Ígéret az volt bőven. 27 év tömény hazugság és ígéret. Soha nem látott lopással.
Az összes rohadék politikust, aki eddig a parlamentben volt, azt mind el kellene hajtani a bús pitchába. Országnak ilyen mocska ritkán van ekkora mennyiségben.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html