Pintér András, a gyanúsított kirendelt védője a Magyar Időknek megerősítette, a visszaalakított fegyverekkel rablógyilkosságra készültek. A 63 éves M. Pétert és a 61 éves R. Gyulát eddig lőfegyverrel, lőszerrel visszaéléssel gyanúsították. 2015 novemberében fogták el őket, és sorozatlövő fegyvereket, hangtompítókat, valamint éles lőszereket találtak a gépkocsijukban - írja az Inforadio.hu.

Az ügyvéd szerint védence M. Péter tagadja, hogy köze lett volna a fegyverekhez, vallomása szerint azok egyébként is hatástalanítottak, és társáé, R. Gyuláé voltak, ahogy azt is tagadja, hogy merényletre készültek volna. A két férfi elfogása után azonban Pintér Sándor belügyminiszter és Tasnádi László akkori rendészeti államtitkár egy sajtótájékoztatón elmondta: az elfogottak egy kormánytag ellen készültek merényletre.

A Magyar Idők szerint a házkutatások során a szándékot bizonyító feljegyzések kerültek elő, ugyanakkor a gyanúsítások között még sem, szerepel a merénylet terve. A nyomozati iratok szerint M. Péter szélsőséges nézeteket vallott, a szélsőbalos ideológiától a szélsőjobbig jutott, állítólag a Magyar Nemzeti Arcvonallal és annak létrehozójával, id. Győrkös Istvánnal is szimpatizált - írja a Magyar Idők.