Mernek nagyot álmodni Zalában!

Az ágazat fejlesztésével Hévíz-Keszthely 30 kilométeres körzetében Közép-Európa legnagyobb gyógy-, egészségturisztikai és rekreációs központja épülhet ki - derül ki a Zala megyei közgyűlés által csütörtökön elfogadott megyei területfejlesztési koncepcióból.
MTI, 2013. december 19. csütörtök, 19:23
Fotó: Napi.hu

A 2014 és 2020 közötti időszakra vonatkozó fejlesztési elképzelésekről Manninger Jenő, a zalai megyegyűlés elnöke (Fidesz-KDNP) elmondta: ez biztosítja a következő uniós ciklusban a rendelkezésre álló fejlesztési források lehető legnagyobb arányú hasznosítását.

A legfontosabb célként megjelölt munkahelyteremtéshez, illetve a helyi gazdaság fejlesztéséhez kapcsolódóan kiemelt cél Zalaegerszeg és Nagykanizsa ipari fejlesztése, ezen belül a nyugat-dunántúli autóipari övezethez való felzárkózása. A kisebb településeken az uniós támogatások hatékonyabb felhasználásával kisvállalkozások, mezőgazdasági termelők támogatását kívánják biztosítani, az ágazat fejlesztésével pedig Hévíz-Keszthely 30 kilométeres körzetében Közép-Európa legnagyobb gyógy-, egészségturisztikai és rekreációs központjának kiépítésére törekszenek.

A közgyűlés tárgyalt a közép-európai közlekedési folyosó korlátolt felelősségű európai területi társuláshoz való csatlakozásról is. A korábbi, kötetlenebb formájú nemzetközi kezdeményezés utódaként már jogi személyiséggel rendelkező szervezet célja a Baltikumtól az Adriai-tengerig húzódó észak-déli irányú szállítási útvonal multimodális - közúti, vasúti, vízi, légi - infrastruktúrájának fejlesztése. A közgyűlés döntése szerint a Zala Megyei Önkormányzat alapító tagként vesz részt a svéd, lengyel, magyar és horvát partnereket összefogó társulás munkájában, amely eséllyel pályázhat uniós fejlesztési források elnyerésére a következő időszakban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2013.12.19 19:34

..." Hévíz-Keszthely 30 kilométeres körzetében Közép-Európa legnagyobb gyógy-, egészségturisztikai és rekreációs központjának kiépítésére törekszenek...."


..amink van, abból kell élni ...,nagy hegyek ,tenger nincs ..,más van ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html