Mesterházy: túlköltekezte magát a kormány

Mesterházy Attila szerint az elmúlt napok adatai azt bizonyítják, hogy a kormány gazdaságpolitikája csődöt mondott, hiszen nemcsak az államadósság volt történelmi csúcson, hanem az államháztartási hiány is jóval magasabb lett, mint amire számítani lehetett.
MTI, 2014. március 7. péntek, 15:56
Fotó: Napi.hu

Az ellenzéki Összefogás miniszterelnök-jelöltje pénteki, soproni sajtótájékoztatóján kifejtette: az első két hónapban a kormány elköltötte az államháztartási hiánynak nagyjából a felét.
"Ez a költségvetés egy választási költségvetés, és tarthatatlan, hiszen már most túlköltekezett a kormány - tette hozzá az MSZP elnöke.

Mesterházy szerint a foglalkoztatottsági adatok csak művi úton tarthatók ilyen magasan. Azt mondta, a közmunka jó program, de csak átmeneti megoldás, akkor működik jól, ha a benne részt vevő emberek át tudnak lépni a valódi munka világába.

Mi a következő négy évben legalább 250 ezer új munkahelyet fogunk tudni teremteni - közölte a szocialisták elnöke. A bizalmat kell helyreállítani a magyar gazdaság iránt, mert ha van bizalom, akkor jönnek a beruházók, akkor van munka és tisztes fizetés is - fogalmazott.
A miniszterelnök-jelölt hangsúlyozta: fontos, hogy változás legyen az országban, és új kormány alakuljon.

Mesterházy a Zuschlag-interjút felemlítő kérdésekre válaszolva úgy fogalmazott: ez kampánytéma, akik szervezik ezeket az interjúkat, azok ezer szálon kötődnek a Fideszhez, ezért ők így is kezelik ezt a kérdést. Ezekből egy szó, egy mondat sem igaz, legendát akarnak kreálni ezekből a fideszesek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.03.07 18:42

...nagyot kell mondani ..,abban a kommunisták mindig nagyok voltak ,azt is mondták a népnek 100 éve ,hogy nem lesz pénz a kommunizmusban....,persze ,szegény ,nincstelen muzsik örült ennek ..,és elhitte ....meg a sok magyar zsellér 1948 -ban...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

bandesz, 2014.03.07 16:29

na ennel gyengebb kampany kritikat sem hallottam meg. ez nem az allamhaztartas deficitje hanem a kormany betervezett tartalekat jelenti, ha akarja ketperc alatt pozitvba hozza. most vagy ilyen hulye Mesterhazy vagy azt hiszi mindenki hulye es mar soretessel lonek mindenre a kampany hajrajaban. mondjuk a Zuschlag eresztes utan betudhatjuk a paniknak is.. van mire panikolni
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html