Az OTP Csoportban kezelt értékpapír alapok és portfóliók tőzsdén kívüli ügyletek keretében 1,5 százalékos részvénycsomagot vásároltak a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt.-ben, illetve kétszázalékos tulajdont szereztek az OPUS Global Nyrt.-ben - tették közzé a vállalatok a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. Az eladó mindkét esetben a Konzum PE Magántőkealap volt.

Ezek a vállalatok az Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével legendásan jó viszonyban lévő Mészáros Lőrinc volt gázszerelő, nagyvállalkozó többségi tulajdonában vannak. Az ügyletekkel a Konzum PE Magántőkealap Konzum Nyrt.-ben lévő részesedése 40 százalékos határérték alá, míg az Opus Global Nyrt.-ben 15 százalékos küszöb alá csökkent. A Konzum-Opus csoportnál zajló részvénykibocsátás, illetve tőkeemelések miatt azonban a Konzum PE részesedése hamarosan újból a határértékek fölé emelkedik.

Fotó forrása: AFP

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!