Modern kamionparkolóval bővülhet az M1-es autópálya mellett, Óbaroknál található M1 Szekér Csárda - írta az Mfor. A csárdát a Mészáros Gasztro Kft. üzemelteti, amelynek tulajdonosai Mészáros Lőrinc és felesége, valamint a három gyerekük.

A kamionparkoló a maga 124 férőhelyével jó eséllyel az egyik legnagyobb lesz az országban. A portál ennél csak egy nagyobbat talált, a győri kamionparkolót, ahol 160 nyerges szerelvény számára van hely. Hegyeshalomnál 96, Röszkénél 80, Alsónémediben 70, Szikszón pedig 55 jármű fér el. A terv az, hogy a kamionparkolót még idén megnyissák. A parkolás az első két órában ingyenes lesz, utána 24 óránként kell 10 eurót fizetni.

A parkoló zökkenőmentes üzemeltetéséhez új munkavállalókra is szükség van az Mfor cikke szerint, a toborzás az interneten fellelhető információk alapján már augusztusban megkezdődött. Bár az álláskereső portálok némelyikén is közzétettek hirdetéseket, azok már nem elérhetők. Az augusztus 10-én Tatabányán megjelenő Szuperinfo-ban is feladták az álláshirdetésüket. Töltőállomás-kezelők, karbantartók és recepciósok mellett éttermi tálalóra és kisegítőkre is szükségük van.