Jöhet az újabb szakasza a metrólezárásnak

Elkezdődhet az M3-as metróvonal középső szakaszán lévő megállók felújítása, miután szerdán aláírták az erről szóló szerződést – írja az MTI.
Rácz Gergő, 2019. november 28. csütörtök, 10:53
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A BKV bejelentése szerint a szerződés nettó értéke 90,9 milliárd forint, a kivitelező a Swietelsky Építő Korlátolt Felelősségű Társaság lesz, és a teljesítési határidő 2022 vége.

A középső vonalszakasz rekonstrukciója már a déli szakasz átadása előtt elkezdődik.

A tervek szerint 2020 márciusától az Arany János utca és a Ferenciek tere, 2020 júliusától pedig a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák metróállomásokon is elindul a korszerűsítés. Az említett megállóhelyeken - az utastérben zajló munkálatok idején - a metrószerelvények megállás nélkül haladnak át.

A Nyugati pályaudvar és a Semmelweis Klinikák állomások közötti szakasz teljes lezárása a déli szakasz forgalomba helyezése után, 2020 végén várható. A Nagyvárad tér és a Lehel tér állomások felújítása az utolsó ütemben, 2022-ben valósul meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2019.11.28 13:50

Valamit nem értek: a déli szakaszon miért nem lehet hasonló módszerrel dolgozni? Már kész lenne a pályafelújítás és újra járhatna ott a metró! Közben lehetne egyenként felújítani az állomásokat. Szerintem most sem dolgoznak egyszerre az összes állomáson.

Könnyebben elviselnénk egy-egy állomás kizárását, mint a metrópótló buszozást. A felszínen is kisebb dugók lennének, mert nem lenne szükség buszsávokra az Üllői úton.

Csak hát ez Magyarország, nem divat a körültekintő munkaszervezés.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Fricibacsi3, 2019.11.28 11:29

Orbán metró felújítással bünteti Budapestet
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html