Metrófelújítás: Szijjártó meghívta az orosz cégeket a tenderre

Meghívta az orosz vállalatokat a budapesti 3-as metró további korszerűsítésére kiírt és jövőbeni magyar állami tenderekre Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter - közölte honlapján az orosz ipari és közlekedési tárca.
MTI, 2017. január 24. kedd, 12:50
Fotó: Napi.hu

Szijjártó ezt hétfőn jelentette be, amikor Moszkvában találkozott Gyenyisz Manturov ipari és kereskedelmi miniszterrel. A tájékoztatás szerint a magyar tárcavezető jelezte, hogy eddig a 3-as metró déli szakaszán elvégzendő munkálatokra írtak ki állami pályázatot. Szijjártó szerint hamarosan biztonságtechnikai tendert, valamint az északi és a déli szakasz korszerűsítésére vonatkozó pályázatot fognak kiírni, amelyre minden érdeklődő orosz céget szívesen látnak.

Az orosz minisztérium közleménye szerint a két tárcavezető egyebek között a járműipari gépgyártás, a gyógyszeripar, a polgári légiközlekedés és a haditechnika területén való együttműködésről folytatott eszmecserét.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a budapesti metrónak az orosz Metrovagonmas nyrt. által felújított szerelvényei sikeresen vizsgáztak és megkapták az EU üzemeltetési típusengedélyét, amit más uniós országokban is fel lehet majd használni.

A tárgyaláson Manturov Vlagyimir Putyin elnökhöz és az orosz kormány több más tagjához hasonlóan részvétét fejezte ki az észak-olaszországi magyar buszbaleset miatt.

HOZZÁSZÓLÁSOK