MGYOSZ: Széles vagy Székely?

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) mai tisztújító közgyűlésén elnököt is választ. Az egyik jelölt a szervezetet a rendszerváltás óta irányító Széles Gábor, riválisa pedig Székely Péter, a Transelektro csoport elnöke, egyben az MGYOSZ alelnöke.
Csernátony Csaba, 2004. december 9. csütörtök, 08:31
Fotó:

Széles Gábor a Világgazdaságnak elmondta, hogy az eddigi úton kell haladni a továbbiakban, a munkaadói szervezetek közötti együttműködés az elmúlt időszakban megfelelő volt és az MGYOSZ eredményes tevékenységet folytatott. A jelenlegi elnök ennek ellenére egyébként azt tervezi, hogy a tisztújítás után egyik alelnökére bízza a másik nagy munkaadói képviselettel, a Vállalkozók Országos Szövetségével (VOSZ) való kapcsolattartást. Széles kifogásolta, hogy Székely a kampány során külső emberekkel népszerűsítette magát. A tagság elutasítja a szövetség ügyeibe történő beavatkozás - fűzte hozzá.
Szélessel ellentétben a másik elnökjelölt úgy véli, hogy a tagság változtatást szeretne. Székely szerint a korábbinál szorosabb partneri kapcsolatot kell kialakítani a munkaadói érdekképviseletekkel és a kamarákkal a lobbiképesség növelése érdekében. Emellett fontos, hogy az MGYOSZ olyan, a versenyképességet előtérbe helyező gazdaságpolitikai programot kezdeményezzen, amely független a kormányzati ciklusoktól. Az eredményes működéshez demokratikusabb, nyitottabb szervezetre van szükség - fogalmazott az elnökjelölt.

HOZZÁSZÓLÁSOK