Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) évkönyve alapján arról ír, hogy a költségvetésbe 34,4 milliárd forint folyt be a szerencsejátékból, ami viszont 2001 óta a leggyengébb adat.

A parlament 2012-ben a kaszinók területére korlátozta a pénznyerő automaták működését - emlékeztetett az újság -, a magyar lakosság játékszenvedélye azonban nem csökkent, s a korlátozás ellenére is folyamatosan nőttek a bevételek.

Évente egymilliónál is több látogató keresi fel a kaszinókat, amelyek közül az első kategóriásoknak kötelező pénznyerő automatákat üzemeltetniük - írja az MTI.

A kaszinók - amelyek működését 2013-ban koncesszióhoz kötötték és a kormánybiztos Andy Vajnához kerültek - egyébiránt egyre nagyobb szeletet hasítanak ki az átalakuló szerencsejáték-piacból, részesedésük 2007 óta kis híján megháromszorozódott, 2016-ra megközelítette a 29 milliárd forintot, miközben befizetett játékadójuk lényegében nem változott, a Magyar Nemzet szerint ténylegesen befizetett adójuk alig haladta meg a 3 milliárd forintot. (Szerencsejáték-piac: tovább kavarják.)