Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mélyen hallgat a Belügyminisztérium (BM) a rendvédelmi terület dolgozóinak, vagyis a rendőröknek, pénzügyőröknek, terrorelhárítóknak, idegenrendészetben, katasztrófavédelemben és büntetés-végrehajtásban, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatoknál és az országgyűlési őrségnél dolgozóknak ígért cafeteria emelésről és a 14 éve változatlan illetményalapjuk szintén beígért tíz százalékos megemeléséről - írja a Népszava.

A gazdaságvédelmi akcióterv keretében április 21-én megjelent adózási változások egyik fontos eleme volt a Széchenyi Pihenőkártya, egyszerűen csak Szép-kártya-keretének megduplázása. Ez lehetőséget adott a költségvetési szerveknél dolgozók éves rekreációs keretének 200 ezer forintról 400 ezerre emelésére. Amikor a rendvédelemben működő szakszervezetek rákérdeztek, hogy ezen a területen is várhatják-e a többletpénzt, a belügyi tárca közigazgatási államtitkára, Felkai László április 30-án kelt levelében azt felelte: "a kormányzati döntésnek megfelelő végrehajtás előkészítése folyamatban van".

A hivatásosok és a rendvédelmi igazgatási területen dolgozók is rengeteg pluszmunkát végeztek a járvány elleni védekezésben, egyfajta jutalomként számítottak a juttatásra.

A rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvényt (Hszt.) viszont épp a napokban változtatta meg a dolgozók számára nagyobbrészt hátrányosan a parlament. Eltörölték viszont az azonnali kilépés lehetőségét a rendvédelemben, amivel nagyon sokan éltek. Ha ugyanis valaki visszavonta a kifogástalan életvitele ellenőrzéséhez való hozzájárulást, másnap már be sem kellett mennie dolgozni.