Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A budapest.hu oldalon csütörtökön közzétett dokumentum szerint az ütemezett fejlesztés első ütemeként a tervező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás folyamatban van. A tervekben szerepel a gyorsforgalmi pálya és szervizutak közötti elválasztás megszüntetése, középen új elválasztás létesítése a Hangár utca és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es terminál között, az útpálya és a hídműtárgyak teljes körű felújítása, egységes 70 kilométer per órás megengedett sebesség bevezetése (erről itt olvashat bővebben), új gyalogos felüljáró létesítése a Csaba utca vonalában, változtatható jelzésképű táblák kihelyezése, valamint kerékpáros infrastruktúra kiépítése a Csévéző utca és Ferihegy 1. között.

A tervezési és hatósági engedélyezési folyamatok időigénye miatt a tervezett fejlesztés megvalósítása legkorábban 2018. év második felében kezdődhet meg. Ugyanakkor kitért arra is, hogy "a 2017-es FINA Világbajnokság megrendezésével összefüggésben felmerülő sürgős beavatkozási igények kezelése érdekében" a fővárosi önkormányzat megbízásából a BKK fenntartási-esztétikai jellegű, építési engedélyezési eljárás nélkül végezhető feladatok elvégzésének lehetőségét vizsgálja.

Ezek között szerepel kopórétegcsere az érintett szakasz legrosszabb állapotú 60 százalékán, a korlátok korrózióvédelmi festése, illetve cseréje szintén ezen a szakaszon, lokálisan - maximum két-három helyen - a Gyömrői úti szervizpálya és a gyorsforgalmi út összenyitása ideiglenes jelleggel, a "zavarérzékenység csökkentése céljából".