Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Már több mint négyezren írták alá a Gárdonyi Civilek nevű csoport petícióját, amelyben egyebek mellett azt követelik, hogy a Velencei-tó még szabad partjait ezután is mindenki ingyen használhassa, az érintett területeket ne adják el - írja a Népszava.

A Fejér megyei településen évek óta újra és újra felröppennek hírek arról, hogy megszüntetnék, beépítenék azokat a partszakaszokat, ahol most még ingyen lehet fürdőzni, így a helyiek a legkisebb gyanús jelre ugranak.

Régóta nem történt fejlesztés

- Az érintett strandok területének nagy része eddig is üdülőházas besorolású volt, tehát elvileg beépíthető lenne az egész, de természetesen ahogy eddig, ezután sem tervezünk ilyet - mondta Tóth István fideszes polgármester.

Ezeket a strandokat a hatvanas évek óta nem fejlesztette senki, ezt készítette elő az önkormányzat. Új vizesblokkokat, szociális helyiségeket és büfésort alakítanánk ki a mostani bodegák helyén. A harminc méteres parti sávot azért kell megszüntetni, mert így lehet a vízközelben vizesblokkot építeni, kikötőt fejlesztetni.

Minden fürdőző veszteség

Az ellenzéki Bálint Zoltán sem vitatja, hogy lenne mit fejleszteni és bevételre is szükség van, de szerinte rossz irányba indult a városvezetés. - Gárdony és Agárd vonzerejét sokak számára éppen az adja, hogy még kevésbé beépített, mint a Balaton, sok a szabad zöldterület, családiasabb a hangulat. Ezt meg is kellene őrizni - fogalmazott.

- Az ingyen fürdőző csak veszteség - mondta Tóth, majd feltett néhány költői kérdést: - Hányszor megy el valaki pisilni, ha egész nap sörözik a parton? És ebből hányszor megy a fizetős vécébe és hányszor megy inkább a vízbe? És milyen lesz ettől a vízminőség? Vagyis tulajdonképpen a környezetvédőknek inkább támogatniuk kellene a fizetős strandok kialakítását. Arra a felvetésre, hogy sokan attól félnek, lakóparkot húznának fel ide, kijelentette: nincs ilyen terv, parti sétányt alakítanának ki, egy-két étteremmel, a mostani "bodegák" helyett.