Mi ad önbecsülést az országnak? - Megjött Orbán válasza

A sport és az önbecsülés fontosságáról beszélt Orbán Viktor a Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre (DVTK) új edzőközpontjának átadásán Miskolcon, a diósgyőri labdarúgó stadion szomszédságában megépült edzőközpont átadásán vasárnap. Az új edzőközpont csaknem 900 millió forintból épült fel.
MTI, 2016. április 10. vasárnap, 16:02
Fotó: Reuters

Önbecsülés nélkül sem az üzlet, sem a politika nem működik, amire szükségünk van, az a nemzeti önbecsülés, és ez Magyarországon a sportból jöhet, "mert mi Puskás Öcsi, Egerszegi Krisztina, Papp László, Balczó András nemzete vagyunk" - mondta Orbán Viktor, aki szerint nem lehet a sportot - ami nemzeti ügy - pártalapon művelni. Akármelyik párthoz is tartozunk, mindannyian magyarok vagyunk és mindannyian abban vagyunk érdekeltek, hogy a magyarok sikeresek legyenek.

Úgy látja, a futball nem a pénzhez, hanem a sporthoz tartozik. Kiemelten beszélt arról a miniszterelnök, hogy egyesek időnként megtámadják a sportfejlesztéseket, mondván, aránytalanul sok jut a közpénzből sportra. Miskolc példáját hozva fel erre azt mondta: a város 2010 és 2014 között 136 milliárd forintot fordíthatott fejlesztésekre, a kormány 31 milliárd forint adósságot vállalt át, ezen pénzek 10-13 százaléka jutott a sportra, az új, megépülő stadionnal együtt.

Szerintem ez helyes arány, és semmi nem tántorít el bennünket attól a céltól, hogy a sport továbbra is stratégiai ágazat legyen - jelentette ki. Orbán Viktor a Diósgyőrt modern európai klubnak, a labdarúgócsapatot az európai középmezőnybe tartozónak nevezte. Szerinte ez Leisztinger Tamás tulajdonosnak és társainak köszönhető elsősorban.

Új stadion is kell!

Az új edzőközpont csaknem 900 millió forintba került, a beruházás 70 százalékát TAO-forrásból, 30 százalékát pedig önerőből finanszírozta a klub. A több füves és műfüves pálya mellett megépült háromszintes épületben sporthelyiségek - gyógytorna, rehabilitáció, konditermek; gyúrószoba, szauna-kryo-jégkád terem; orvosi szoba, dopping szoba, pszichológus szoba, szertár, mosoda, cipőmosó -, öltözők, irodák, raktárak, étterem, konyha, társalgó, tárgyaló terem, s multifunkciós terem találhatók.

A kormányfő leszögezte: 2016. őszén megkezdődik az új, 15 ezer férőhelyes labdarúgóstadion építése Diósgyőrött, ugyanakkor további fejlesztések is megvalósulnak itt, elsősorban az utánpótlásnevelés területén.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

nemvagyok1, 2016.04.10 17:19

Mi ad tartást?
-
- az, amikor a járóbeteg kezelésemre 2-3 napra kapok időpontot. Most hetekről, hónapokról beszélünk.
- letehetem a kerékpárom a postánál úgy, hogy az akkor is ott lesz, amikor kijöttem a postáról. Most ez 50/50
- 10..20 évekre tervezhetek előre, mert olyan a politika. Jelenleg ad-hoc módon zajlik az ország irányítása, 1-2 évekre sem lehet előre tervezni, nem hogy évtizedekre.
- a nehezen begyűjtött állami Mrd-okból a kormány nem üresen kongó stadionokba, hanem oda teszi, ahová kell.
- a gyerekem naprakész, korszerű, az életben is használható ismereteket kap az iskolában. Most ezerrel megy betörés, az egyén elnyomása. Az agymosó kamu erkölcstan "tantárgy" nem segítség.
- az adóforintjaimból fenntartott állami TV-k részrehajlás mentesen tájékoztatnak
- nem dönti el helyettem azt, hogy vasárnap mit csinálhatok és mit nem.

.. és hasonlók.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2016.04.10 16:56

Építjük a nagy stadionokat... nagyok, mert akár egy teljes magyar élvonalbeli forduló összes nézője is beférne 1-1 stadionba.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2016.04.10 16:55

Vasgyárak... már nincsenek.

Nem tartozik a pénzhez??? Akkor miért is adóforintokból támogatjuk???

Szerintem még úgy is gyorsabb lenne a megtérülés, ha az oktatásba vagy az egészségügybe öntenénk ennyi pénzt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csoda-szar-vas, 2016.04.10 16:09

Teljesen meghülyült ez a faszi.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html