Mi lesz a cafeteriával?

Nem tartják szerencsésnek a turisztikai vállalkozások, hogy a SZÉP-kártya felhasználásában az utóbbi időben elbillent az egyensúly a vendéglátóhelyek felé, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) mérlegeli ennek kapcsán felvetett módosító javaslataikat - mondta a Napi Gazdaságnak a turizmusért felelős helyettes államtitkár.
MTI, 2015. július 6. hétfő, 08:40
Fotó: Napi.hu

Ruszinkó Ádám szerint jelenleg még nem áll rendelkezésre előterjesztés a kártyarendszer átalakításával kapcsolatban.

A SZÉP-kártya bevezetésének célja eredetileg a belföldi turizmus élénkítése volt, ehhez képest az évek során a vendéglátás célú felhasználás egyre dominánsabbá vált. Az ágazati szereplők többször jelezték már a szaktárcának, hogy a folyamat nem a kedvükre való, ezért több olyan javaslattal is előálltak, amelyek előnybe hoznák a szálláshelyeket az éttermek kárára. A minisztérium érdemben mérlegel minden beérkezett elképzelést, módosítási javaslatot, jelenleg azonban nincs napirenden a kártyarendszer átalakítása - mondta Ruszinkó.

A lap szakmai körökből úgy értesült, a hazai szállodaipar lobbierejének nyomására a nemzetgazdasági tárca komolyan mérlegeli a jogszabály-módosítást, és ha nem is valamennyi étteremtípust sújtana a felhasználás szigorítása, a gyorséttermeket például biztosan.

A KSH adatai szerint a vendéglátásból származó árbevétel tavaly összesen 6 milliárd forint volt, 11 százalékkal több a 2013. évinél, és ennek jelentős részét adták a SZÉP-kártyás költések - írta a lap.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ezusthaju, 2015.07.06 10:58

Ez egy nagy beetetés volt. Nagy adókedvezmény járt. Sokan bevezették. Ma már nem éri meg adni, csak nehéz elvenni. Igazán csak a költségvetési intézmények adják.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hunorti, 2015.07.06 10:42

..nem hülyeség ,ne fröccsre adjuk a kedvezményt ,mert kádár jancsi ,és lagzi lajcsi népe elissza !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html