Mi lesz a családi pótlékkal? - Megszólalt az államtitkár

Nem emeli a családi pótlékot a kabinet - hívta fel a figyelmet Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az ATV-ben. A kormány hatékonyabbnak tartja a munkához kötött támogatásokat.
K. Kiss Gergely, 2017. május 10. szerda, 11:57
Fotó: Pixabay

A politikus elmondta: 1900 milliárd forint közvetlen támogatást kapnak a családok 2018-ban, és ez a szám a 2010-es támogatás duplája - idézi az atv.hu.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára arról is beszélt, hogy nem tervezik a családi pótlék emelését, mert a kormány sokkal hatékonyabbnak tartja a munkához kötött támogatásokat.

Emlékeztetett, hogy ma egy átlagos jövedelemből élő két gyermekes család egyáltalán nem fizet személyi jövedelemadót. Az is igaz, hogy a családi adókedvezményhez dolgozni kell. Az államtitkár szerint ugyanakkor a kormány megteremti a lehetőséget a munkához.

A portfolio.hu április végén arról értekezett, hogy a gyorsuló népességfogyás miatt gyermekvállalást ösztönző családtámogatásokat vezetne be a kormány. A demográfiai program keretében az alanyi jogú támogatások szélesítéséről is szó lehet. Ez jelentheti a jelenlegi támogatási formák emelését: például a családi pótlék összegét, amit 2008 óta nem emeltek - írta akkor a portál. (A családi pótlék alapösszege jelenleg is 12 200 forint).

Tavaly ősszel a Napi.hu írt arról, hogy a magyar kormány figyelemmel kíséri a Lengyelországban bevezetett "500 plus" családtámogatási programot, amelynek keretében gyermekenként havi 500 zlotys (körülbelül 35 500 forintos) kvázi családi pótlékot kapnak a családok. A lengyel minta adaptálását úgy látszik mára elvetették.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Dr_Hibb_Antal_okleveles_ebado-szakerto, 2017.05.10 17:50

HELYES. Így is közel 30% "szociális hozzájárulási", azaz cigányszaporítási adót fizettetnek a munkavállalóknak csúfolt rabszolgákkal, akik menekülnek is tömegesen ebből a viccországból, Európa szociális otthonából és kátrányosszaporítójából.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2017.05.10 13:41

@namana: Alig van 8 gyerekes család!
Ami meg van, annak örülnie kéne, hisz a gyermekek többsége szegény családokban születik...
Érdekes, ez a döntés pont ezeket a gyerekeket sújtja.

Gratula a rasszizmusért!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

namana, 2017.05.10 12:17

Hű de tudatlan aki ezt kérdőjelezi. Már így van évtizede, mert nem lehet leírni, hogy a 8 gyermekes purdé gyárakat és abból élőket nem fogjuk a dolgozók pénzéből finanszírozni. De a napi.hu az olyan korlátoltan Orbán fóbiás, hogy ebből is próbál ellenzéket támogatni. Mert akkor jó neki, ha rosszat támogatja. De egy spédertől vagy korányitól ne is várjunk mást.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html