BUX

Mi lesz a Hajógyári-szigetből?

A kormány 200 millió forintos koncepciótervet rendelt a Hajógyári-sziget déli harmadának hasznosítására - értesült a Népszabadság.

portfolio.hu, 2015. március 16. hétfő, 11:05

A Hajógyári-sziget fejlesztésre kijelölt részét 2006-ban adta el az állam, a tulajdonos izraeli befektetők kaszinókat és hoteleket építettek volna egy Álomsziget névre keresztelt beruházás keretében. majd 2013-ban visszavásárolta az állam a terület és Lázár Jánost bízták meg egy új fejlesztési terv elkészítésével. Az akkori miniszterelnökségi államtitkár a feladatot továbbadta a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek, amely egy várostervező cégnek adta át a munkát - írta a lap.

A Népszabadság értesülései szerint L. Simon Lászlót bízták meg a feladattal, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára pedig a Forster Örökségvédelmi Központot is bevonta a tervezésbe. A kormány a Városligettel együtt állítólag a Hajógyári-sziget fejlesztését is elvégezné a 2018-as országgyűlési választásokig.

A hvg.hu számolt be arról, hogy a JövőSziget című 26 oldalas koncepció szerint sport- és rekreációs központot építettek volna a Hajógyári-sziget déli csücskére. A területen kajak-kenu sprintpálya, vízi színpad, gyalogoshíd, múzeumok, éttermek és irodák kaptak volna helyet. Ebből a tervezetből azonban teljesen kimaradt a sziget 108 hektáros, északi része, mely a legnépszerűbb a budapestiek körében.