Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány tavaly nyári ígérete szerint kétszer 25 százalékos béremelést kellett volna kapniuk a Magyar Államkincstárnál dolgozóknak, ám ebből nem lett semmi - írja a Népszava. Miután az év eleji körről is elfeledkeztek, Varga Mihály pénzügyminiszter újabb ígéretekkel állt elő, amikor három év után először leült az Országos Közszolgálati, Érdekegyeztető Tanács tagjaival tárgyalni. A következő évre 25-30 százalékos bérrendezést terveznek, ám csak az év felétől.

A Magyar Közalkalmazottak, Köztisztviselők és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete azt javasolta, hogy a közszféra béremeléseinek alapja a mindenkori minimálbér legyen, de ezt a kormány lesöpörte az asztalról. Így nem meglepő, hogy menekülnek a munkatársak, 20-30 éves  tapasztalattal rendelkező köztisztviselők is más munkahelyet keresnek.

Ugyanakkor a nyugdíjfolyósító intézetnél egy csapat úgy döntött, felveszi a harcot a magasabb bérért és a munkakörülmények javításáért. Ezért szakszervezeti alapszervezetet alakítottak. Az intézet Váci úti szocreál épületében intézik valamennyi nyugdíjas, közel hárommillió ember ügyeit, ám az ezzel foglalkozó tisztiviselők borzalmas körülmények között, poros, kicsi irodákban, kihívásokkal küszködő, ócska légkondik és más technikai eszközök használatával látják el a feladatukat.

A fotó forrása: Völgyi Attila/Napi