Mi lesz az Ausztriában élő magyarokkal? - itt az új fordulat?

Ha valamelyik ország elégedetlen, akkor sem cselekedhet egyoldalúan, ezt a többi tagállammal egyetértésben kell tennie - jelentette ki Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere az osztrák közszolgálati televízió (ORF) híradójában kedden késő este arra reagálva, miszerint az osztrák kormány a családtámogatás változtatásával csökkentené az Ausztriában dolgozó magyarok juttatását.
Dzindzisz Sztefan, 2017. március 22. szerda, 08:02
Fotó: Napi.hu

"Ausztria beleegyezett abba, hogy az unión belül biztosítani kell az egyenlő bánásmódot, ha a rendszer az uniós jognak megfelelően működik, akkor ezen nem kell változtatni" - jelentette ki Balog Zoltán. A miniszter leszögezte: ha valaki az érvényben lévő jogi szabályzáson változtatni akar, akkor - mivel uniós szabályzásról van szó - az uniót kell megkérdeznie ez ügyben.

A tudósításban Orbán Viktor korábbi nyilatkozatára hivatkozva az ORF azt közölte, hogy a családi támogatás kiigazítása esetén a magyar miniszterelnök ellenintézkedésekkel, az "osztrák tőke megbüntetésével fenyegetett". Arra a kérdésre, hogy Magyarország Ausztria tervezett lépését barátságtalannak tartja-e, a miniszter egyértelmű igennel válaszolt - számolt be az MTI:

Az ORF bejátszásában az is elhangzott, hogy az osztrák döntés több ezer olyan Ausztriában dolgozó magyart érinthet, akiknek gyermekei Magyarországon élnek, a számukra Ausztriából folyósított családi pótlék nagyjából a felére csökkenhet.

Magyarországon havonta mintegy 40 euró családi támogatás jár gyermekenként, így örülnek az Ausztriából folyósított családi támogatásnak, amely több mint 130 euró gyermekenként - hangzott el az ORF anyagában.

A Sebastian Kurz osztrák külügyi és integrációs miniszter által közölt tervek szerint az Ausztriában dolgozó uniós polgárok külföldön élő gyerekei után folyósított szociális támogatást a származási ország szintjéhez igazítanák.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Rodent, 2017.03.22 08:41

"Ausztria beleegyezett abba, hogy az unión belül biztosítani kell az egyenlő bánásmódot, ha a rendszer az uniós jognak megfelelően működik, akkor ezen nem kell változtatni" - jelentette ki Balog Zoltán. A miniszter leszögezte: ha valaki az érvényben lévő jogi szabályzáson változtatni akar, akkor - mivel uniós szabályzásról van szó - az uniót kell megkérdeznie ez ügyben."

De nagy pofaja van hirtelen, bezzeg amikor a magyarok talalnak ki valami orbitalis baromsagot, akkor soz nelkul beleall az osszes hulye. Aztan persze sorra elbuknak az EU -val szemben a birosagon.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ptiszai60@gmail.com, 2017.03.22 08:34

@na4: Aki kimegy az melózik és nem ingyenélő.
Nem is tudna megélni muinka nélkül.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2017.03.22 08:24

Joguk van kirúgni az ingyenélőket. Az EU katasztrofális szociális politikája miatt teljesen le fog maradni versenyképességben. Addig amíg jobban megéri lógni, mint dolgozni, az EU esélytelen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html