Mi lesz az e-matrica árával jövőre? Itt a meglepő válasz

A szakszerű megfogalmazás szerint a helyközi személyszállítási közszolgáltatás tarifáiban és a fizetős úthálózat használati díjaiban nem tervez változtatást a kormány január 1-jétől. Magyarul egyelőre nem drágul a matrica. Nem csupán jó hír van azonban.
Komócsin Sándor, 2017. december 1. péntek, 08:56
Fotó: Shutterstock

Ajándékkal kedveskedik a kormány karácsonyra az autósoknak: az idei 2,3 százalékos, illetve a jövőre várható 3 százalékos infláció ellenére nem növelik január 1-jéről az útdíjat - tudta meg az illetékes minisztériumnál a Világgazdaság. Nem drágulnak a vonatjegyek és a távolsági buszokra szóló jegyek sem.

Hogy ne legyen teljes az autósok öröme, érkezett kellemetlen hír is. Az új év első napjától az M85-ös út Csornát elkerülő második és az M35-ös Debrecen utáni folytatásának első ütemével bővül a fizetős utak köre. Az e-matricák könnyebb beszerzése érdekében a 2018-ra szóló éves jogosultságot már decembertől, elővételben meg lehet venni.

Az érvényben lévő e-matrica díjak 2012 óta változatlanok - írtuk meg korábban.

A nyitókép forrása: Shutterstock.com

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2017.12.01 09:12

Mielőtt még bármelyik narancsbarom örömódába kezdene ne feledjük hogy a teherautók jelentősen többet fizetnek már évek óta amit "természetesen" mi fogyasztók fizetünk a termékek árába bele építve. Továbbá a kedves narancsbanda bevezette a biztosítási adót ami ugye messze nem az éves matrica árának a 2-3% a :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html