Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint még nem született döntés az olimpiai pályázattól való visszalépés után felszabadult pénzekről. A kormány képviselője ezt szombaton egy más témában tartott sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva mondta - írja az MTI .

Tuzson Bencét egy újságíró Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter péntek este egy debreceni fórumon elhangzott véleményéről kérdezte, mely szerint "Budapestnek nem kellett az olimpiára ezer milliárd forint fejlesztési forrás", így abból a vidék fejleszthető. Az államtitkár elmondta még: senkinek nincs ellenérzése a fővárossal szemben, Budapestet nem akarják büntetni, a szükséges fejlesztéseket olimpia nélkül is el kell végezni.

- Vélemény
A kérdés felvetése sajátos, ha nem is  meglepő, ismerve a kormányzati logikát. Sajátos, mert   a fővárosi olimpiai fejlesztéseknek eddig sem volt fedezete, címkézett forrása. Uniós pályázatokat - a közlekedési projektek kivételével - nem lehet elkölteni a fővárosban, így az olimpiai  fejlesztéseket vagy adóbevételekből vagy eladósodásból - mint például a Paks 2 bővítését - lehetett volna finanszírozni. Külön olimpia beruházásokra nem voltak források - nem is keresetek ilyeneket a pályázat elkészítése során, fel sem merült a kormányban ez a kérdés.