Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tanulmányokat készítő szakembereknek intézkedési javaslatokat kell megfogalmazniuk a szélsőséges balatoni vízállások negatív hatásainak mérséklésére, illetve a vízszintszabályozás éghajlatváltozással történő összehangolására.

A támogatás egy részét olyan monitoring és informatikai eszközök beszerzésére fordítják, amelyek adatokat szolgáltatnak majd további, a Balaton üdülőrégióként való megőrzését prioritásként kezelő kutatásokhoz is. A tervek szerint 2019. június 15-én záruló projektnek egyebek mellett szerepe lesz újabb stratégiai balatoni fejlesztések előkészítésében.

A Balaton 1863-tól, a vízeresztő zsilip megépítésétől számít szabályozott tónak. Vízfelületéhez viszonyítva kis vízgyűjtő területtel és kifejezetten csekély átlagos vízmélységgel rendelkezik, ezért nagyfokú érzékenység jellemzi az időjárás hatásaival szemben.

A Széchenyi 2020 programban megvalósuló projekt kedvezményezettje az OVF és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság konzorciuma. A beruházás teljes költsége 300 millió forint, amelyet az Európai Unió és a kormány nyújt vissza nem térítendő támogatásként - írta az MTI.