Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 3,7 százalékkal nőtt. Az élelmiszer-kiskereskedelem 78 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 4,7, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 3,1 százalékkal nőtt.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 7,6 százalékkal emelkedett. Növekedtek az eladások az iparcikk jellegű vegyes- (14 százalék), a textil-, ruházati és lábbeli-üzletekben (12 százalék), a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk- (8,3 százalék), a használtcikk- (6,4 százalék), a bútor-, műszakicikk- (4,8 százalék), valamint a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben (3,9 százalék).

Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 3,4 százalékkal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 10 százalékkal emelkedett, folytatva az évek óta tartó bővülést.

Az üzemanyagtöltő állomások forgalma 2,3 százalékkal nőtt. A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 11 százalékkal nőttek.

Az első három hónapban naptárhatástól megtisztítva a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene 3,4 százalékkal emelkedett. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 2,4, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 4,8, az üzemanyag-kiskereskedelemben 3,2 százalékkal nőtt az értékesítés volumene.