Kedden közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a januári mezőgazdasági termelői árakat, és a januári ipari termelés részletes adatát. Az ipari termelés volumene 6,5 százalékkal meghaladta januárban az egy évvel korábbit, munkanaphatástól megtisztítva a termelés 1,6 százalékkal nőtt, idén januárban ugyanis kettővel több munkanap volt, mint tavaly az év első hónapjában. Az előző hónaphoz viszonyítva januárban a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás 0,1 százalékkal csökkent - írja az MTI.

Csütörtökön közli a KSH a januári építőipari kibocsátás adatait. Az elmúlt évben az építőipari termelés volumene 18,8 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál, amikor 3,0 százalékos növekedést ért el. Mindkét építményfőcsoport termelése csökkent 2015-höz képest, az épületeké 3,7, az egyéb építményeké 33,0 százalékkal. (Elemzők szerint újra pocsék év vár Magyarországra.)

A legnagyobb visszaesés az út- és vasútépítő vállalkozások termelésében volt. Az éves adat tartalmazza a tavaly decemberi 14,9 százalékos visszaesést a 2015 azonos hónapjában mért 8,1 százalékos éves emelkedés után. Éves összevetésben azóta sem volt növekedés, 2016 minden hónapjában csökkent az építőipar teljesítménye az egy évvel korábbihoz viszonyítva.