Miért utazott együtt magángéppel Habony és Demján?

Illusztris vendégekkel a fedélzetén landolt egy Hongkongból érkező magánrepülő pénteken a ferihegyi repülőtéren. A Magyar Nemzet információi szerint a letelepedésikötvény-biznisz miatt fáradhattak az utasok.
Domokos Erika, 2017. június 14. szerda, 08:32
Fotó: Napi.hu

Az újonnan 16,5 milliárd forintba kerülő, Bombardier Global 6000-es típusú luxusrepülőgépből Demján Sándor nagyvállalkozó mellett Habony Árpád, a miniszterelnök informális tanácsadója szállt ki. A fedélzeten volt Békés Balázs nemzetközi adótanácsadó és ügyvéd, továbbá Csányi Sándor OTP-elnök és Demján Sándor közös vállalatának, a Granit Polus Groupnak a jogi alelnöke, Sallay András is - olvasható a mai Magyar Nemzetben.

Miután megjelentek a napilap és a Hír TV munkatársai a kisgépes terminál kijáratánál, rendőrök terelték őket hátrébb arra hivatkozva, hogy magánterületen vannak. Demján Sándor nem akart az újságíróknak nyilatkozni, majd beült a rá váró Mercedesbe. Sallay András egy BMW-vel távozott a helyszínről. Egyedül a Habony Árpádra váró Skoda Superb állt magányosan a parkolóban, de egy kis idő elteltével Habony testőre jelent meg csomagokkal a kezében, majd - Békés Balázzsal a fedélzeten - megkönnyebbülten hajtott el a helyszínről. Habony kámforrá vált - jegyzete meg ironikusan cikkében a Magyar Nemzet újságírója.

A kötvénybizniszt sejtik az oknak

A Flightradar adatai alapján a gép Makaóból érkezett, az újság információi szerint a letelepedésikötvény-programmal kapcsolatban jártak Habonyék a Makaó mellett fekvő Hongkongban.

A letelepedési kötvények legnagyobb hasznát a Hongkongban bejegyzett Hungary State Special Debt Management (HSDDM) fölözte le. Habár a kínai kötvényforgalmazási engedélyt nem ez a cég, hanem a Kajmán-szigeteken bejegyzett, hasonló nevű Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) kapta meg az Országgyűlés fideszes többségű gazdasági bizottságától még 2013-ban, a cég egyszerűen átadta a kereskedés jogát a HSSDM-nek. A legtöbb letelepedési kötvényt a kínaiak vették, az egész üzlet hasznának a 85 százaléka a hongkongi céghez kerülhetett; a lap számítása szerint 96-133 milliárd forint lehet ez az összeg.

A letelepedésikötvény-üzlet kínai ága több szálon is a Habony-Rogán-érdekkörhöz kötődik. Az landolásról (erről képeket is megnézhet) és a magyar állam számára veszteséges kötvénybizniszről bővebben a lapban olvashat.

A kép forrása: MTI Fotó/Czeglédi Zsolt

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Fricibacsi2, 2017.06.14 13:13

@henker:
Mit koboznál el kis Kun Béla?
Rogán panel lakását meg a Habony szakadt bőrtáskáját?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Fricibacsi2, 2017.06.14 13:12

@henker:
NO DE HOL VAN HABONY????
Nincs több kérdésem

MANEMmondunkigazat SIMICSKA HAZUGSÁGGYÁR
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

henker, 2017.06.14 11:47

Onnan jönnek, oda mennek ahol van milliárdos lopnivaló. Mindenesetre ezt a bútorrestaurátort a Rogán tartótisztjével a Fidesz bukása után az elsők között kell majd letartóztatni nehogy valamelyik illib haver országába tudjon szökni. A teljes vagyonelkobzást már meg sem említem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html