Elárasztják az ideiglenes bevándorlók Magyarországot

Magyarország az EU középmezőnyében helyezkedik el a külföldieknek adott tartózkodási engedélyek száma alapján, Dániában például kevesebb ilyen papírt adnak a hatóságok, mint a magyar kormány.
Komócsin Sándor, 2020. december 1. kedd, 12:59
Fotó: Getty Images

Ha sorba rendezzük az EU-tagállamokat aszerint, hogy százezer lakosra vetítve hol adták ki a legtöbb új tartózkodási engedélyt, az látszik, hogy Magyarország a középmezőnyben van - idézte az Eurosatat 2019-es számait a Qubit. Spanyolországban kicsit több az új érkező, mint nálunk, Dániában kicsit kevesebb.

A tartózkodási engedélyek tipikusan egy vagy két évre szólnak, de jellemző, hogy azokat meghosszabbítják, megújítják. Magyarországon 2019-ben 62 073 új tartózkodási engedélyt adtak ki, csaknem háromszor annyit, mint 2015-ben. Messze a legtöbben Ukrajnából érkeznek Magyarországra, utána jócskán lemaradva Kína és Szerbia következik.

Az ukránok nagyon nagy része munkavállalás céljából kér tartózkodási engedélyt, a kínaiak viszont nagyjából fele-fele arányban munkavállalás és tanulmányok céljából érkeznek. Szerbiából szinte csak dolgozni jönnek ide az emberek, de Vietnámból a munkavállalás mellett több mint ötszázan családegyesítés címén költöznek Magyarországra. Az indiaiak leginkább dolgozni jönnek hozzánk, míg az USA-ból a legtöbben tanulni érkeznek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2020.12.01 18:21

A Csúti Pukkandúr felépítette a kerítést a migráncsok ellen. Majd ezután hozza be tömegével az országba.....XDDDD

Van itt némi anakronizmus. Mint amikor a narancsos képviselő megírja az Alaptörvényt, benne a család fogalmát, majd elkapják Brüsszelben egy dogos buziparty-n, amint mászik le az ereszcsatornán, a nála lévő hátizsákban meg drogok vannak...XDDDD

Ez is egy anakronizmus.....ez egy ilyen nap, mától legyen ez e Nemzeti Anakronizmus Napja....XDDDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html