Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Január elsejét követően az egylakásos ingatlanokba időpont-egyeztetés után mennek a kéményseprők, az ellenőrzések csak a társasházakban és a lakásszövetkezeti lakóépületekben történnek előre elkészített ütemterv szerint.

Ez 2018-ban körülbelül 500 ezer égéstermék-elvezetőt jelent a katasztrófavédelem ellátási területén lévő tizenhét megyében. Az ütemtervben nyomon követhető, hogy melyik településre várhatóan mikor érkeznek a kéményseprők.

A katasztrófavédelem hivatalos honlapja mellett egyre több önkormányzat honlapján is olvasható az erről szóló tájékoztatás, hiszen a katasztrófavédelem kéményseprő-ipari szervezete a Magyar Államkincstár hivatalos csatornáin keresztül december végén eljuttatta ezeket a terveket az ellátási területéhez tartozó 17 megye minden, a sormunkában érintett településének polgármesteréhez.

Az egylakásos ingatlanokban - ezek jellemzően családi házak - élőkhöz nem automatikusan érkeznek a kéményseprők, nekik időpontot kell egyeztetniük ahhoz, hogy a törvényben előírt gyakoriság szerint, ingyenesen elvégezzék náluk az ingatlan égéstermék-elvezetőinek felülvizsgálatát. Időpontot ugyanazon a www.kemyenysepres.hu oldalon lehet foglalni, ahol a 2018-as sormunkatervek is megtekinthetőek.

Fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel