Mikor hoz hasznot a dolgozó?

Egyértelmű összefüggés van a munkavállalói elkötelezettség és a vállalati eredményesség alakulása között - vallja a Novartis Hungária Kft.
Leszák Tamás, 2013. április 12. péntek, 11:59
Fotó: Napi.hu

A Napi Gazdaság hétvégi számának cikke

A Novartis, mint a globális piacon sikeresen működő multinacionális vállalatok túlnyomó többsége, a vállalati kultúra szerves részeként tekint azon felmérésekre, melyekben kikéri a munkavállalók véleményét a szervezetről − mondta a Napi Gazdaságnak Treiber Miklós, a Novartis Hungária Kft. humánerőforrás-igazgatója. A Novartis kétévente készíti el globális elkötelezettség felmérését, amelynek alapvető célja és módszertana nem különbözik jelentősen az Aon Hewitt Legjobb munkahely felmérése (LMF) karakterisztikájától. A Novartis Hungária 2003 óta rendszeres résztvevője az LMF-nek, a társaság a munkatársak visszajelzései és véleménye alapján hangolja össze üzleti és humánerőforrás-stratégiáját. A felmérés eredményei egyértelmű választ adnak a cég megítéléséről azok körében, akik nap mint nap végzik munkájukat, mindez kiindulási alap a következő időszak humánerőforrás-menedzsmenttel kapcsolatos feladatainak meghatározásához − hangsúlyozta az igazgató. A vállalat 2006-ban, 2008-ban, 2010-ben és 2012-ben is a legjobbak között szerepelt, az eredmény pedig Treiber szerint azt a folyamatosan erősödő elkötelezettséget tükrözi, amelyet a munkatársak éreznek munkáltatójuk iránt.

A szakember úgy látja, az egyetlen, de annál fajsúlyosabb különbség az eredmények szempontjából, hogy az LMF adatai egyértelműen a Novartis Hungáriára vonatkoztathatóak, a magyar munkaerőpiac szempontjából biztosítanak releváns információt a cégről, mint munkáltatóról. A hazai piacon működő más vállalatok jelentik a benchmark-alapot, így a szervezetről a magyar munkavállalók véleménye alapján alkotott kép rajzolódik ki, az eredmények hitelessége pedig − mivel a munkatársak önkéntes és anonim részvételével zajló programról van szó − megkérdőjelezhetetlen − tette hozzá Treiber Az egyes vállalatok közötti − iparági besorolástól független − valódi különbség a kapott eredmények felhasználásában, vagyis a munkavállalói visszajelzések figyelembevételében és azoknak a mindennapi működésbe való beépítésében mutatkozik meg. Az igazgató szerint a korábban a munkatársak elégedettségét vizsgáló rendszerek ma már szinte kivétel nélkül az elkötelezettség mérésére összpontosítanak. Az elmúlt egy évtized üzleti eredményei alapján pedig egyértelmű összefüggés van a munkavállalói elkötelezettség és a vállalati eredményesség alakulása között.

A Novartisnál egyértelmű a definíció: a munkatárs elkötelezett a cég és az elvégzendő feladat iránt, képes és hajlandó is folyamatosan az elvárásoknak megfelelően, sőt azokon túl is teljesíteni. Képes megteremteni az összhangot a cég kultúrája, működési sajátosságai és a munkafeladatok, valamint saját egyéni értékrendje, rövid, közép- és hosszú távú tervei között. Treiber szerint így a munkáltatói cél sem lehet más, mint hogy üzleti sikereit a munkatársak egyéni céljainak megvalósíthatóságára alapozza. A számtalan bizonytalanságot hordozó piaci és gazdasági környezetében minden eddiginél fontosabbá vált a vállalati stabilitás, a munkavállalók számára nyújtott kiszámítható jövőkép, a munkatársak érdekeit is szem előtt tartó stratégiai tervezés és a napi működés biztosítása. Transzparens, a nehézségeket is bemutató kommunikáció, kiszámítható és példamutató menedzsmentmódszertan, a munkatársaknak már a tervezési folyamatba való bevonása, a vállalati kultúra értékeire alapozó csapatmunka és a belső tartalékok innovációra épülő kiaknázása a legfontosabb elemei a működési keretrendszernek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Proszto, 2013.04.13 10:15

@Zodiakus: Ne mondj ilyet.A közmunkaprogramban mindenkinek van hely,még a betegeknek is.Csak rossz a hozzáállásuk.Csonkolt lábbal is tudnak hegyet mászni.Dolgozni azt nem.Ki érti ezt?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Zodiakus, 2013.04.13 02:34

Az a naív,régi elképzelés hogy az itt letelepedő multik majd a béreket is felhuzzák,az sajnos nem igazolódott.
Sok ilyen cég már csak az állam által biztosított kedvezmények miatt van itt.Magyarul nem biztos hogy az összmérlege jó a magyar gazdaságnak.
De mivel a kormányoknak lővése sincs hogy hol kéne foglalkoztatni több százezer,millió embert,így kénytelen fényesre nyalni a multik s...ét!!!
És főleg nyalatni,az ott dolgozókkal.Lásd 2013-as munkatörvény.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2013.04.12 19:57

@Zodiakus: 64 év 364 naposan... egészen pontosan.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Zodiakus, 2013.04.12 19:38

Mikor hoz hasznot a dolgozó?
-Akkor ha 64 évesen meghal.Nem kell az államnak nyugdíjat fizetni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

brunn, 2013.04.12 18:42

Dcvi!

Itt a Novartisról szól a cikk. Aki /magyar vezető létére "tanult" vezetési elméletet sőt gyakorolta is/ az tudja értékelni.

Magyarországon sok multi (és vegyesvállalat is) beleesik abba a hibába, amit te említesz. A legfőbb hiba, hogy a multik magyar menedzsmentje nem tanulta (vagy tanulta, de nem értette) a vezetés "tudományát". Jellemző továbbá, hogy próbálják "túllihegni" a multi központi elvárásait, miközben a beosztottakat csak gépeknek (szerelőgép, pénztárosgép stb..) nézik. A lényeg számukra, hogy vezetőként ők érvényesüljenek, sokszor jövőképük sincsen magukról, a céljuk 1-2-3 év "sikeres" (főként anyagilag!) lehúzása, aztán nagy részük akár tovább is áll. A szakmai önéletrajzuk pedig nagyot javult közben.
Mindez nem indokolja a multik zsigeri utálatát. (Hiszen számtalan "jómagyar" cégnél legalább annyira nem veszik emberszámba a dolgozókat, képtelenek értékelni és motiválni őket).
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html