Mikor pörög fel végre a csok?

Mivel Magyarországon a lakásépítések területén lemaradás mutatkozik a korábbi évekhez viszonyítva, olyan piacra hullanak a csokos támogatások, amelyben jelentős növekedési potenciál van, azaz a gazdaságra is jótékony hatást fejt ki a családtámogatási rendszer - mondta György László, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezető közgazdásza az állami tévében.
Napi.hu, 2016. április 24. vasárnap, 11:48

A gazdaságkutató hosszú távú számításai szerint amennyiben a program tovább növeli a gyermekvállalási kedvet, nagyjából 2050-től a kiadások pénzügyileg bőségesen meg is térülhetnek. Így 30-40 éves időtávon jelentkeznek először a pozitív hatások, elsősorban a nyugdíjkassza egyenlegére vonatkozóan - mondta a közgazdász.

A pénzintézetek adatai szerint február végéig 2346 csok-kérelmet fogadtak be, ezek összértéke megközelítőleg 6 milliárd forint volt. Minden negyedik igénylés új lakás vásárlására irányult, átlagban pedig az egy szerződésre jutó összeg 2,5 millió forint volt.

Szakértők szerint azonban ez csak a kezdet, tavasszal, valamint nyáron nagyobb lehet a támogatások iránti érdeklődés.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ptiszai, 2016.04.24 14:37

Soha. Gazdag fideszes csemetékre lett kiírva.
Lepetéznek x gyerekkel, majd a bébik tapsikolnak Orbán bácsinak az bölcsiben.:)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

nemvagyok1, 2016.04.24 14:25

Igényenként 2,5MFt... Ez igen.
Ettől biztosan nem szalad meg az építőipar (30 év múlva sem), mert egy valamirevaló konyhabútor (+mosogatógép, beépített hűtő, egyebek) kerül ennyibe.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html