Milliárdok mennek Tokajra

Az MNV és a tokaji települések milliárdos nagyságrendű támogatást kapnak a tavalyi költségvetés maradványából, az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg.
Németh Géza, 2016. szeptember 16. péntek, 11:30
Fotó: Napi.hu

A 2015. évi költségvetési maradványok egy részének felhasználásáról szóló határozatban legnagyobb tétel a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nek, ingatlan-beruházásaira valamint ingatlanvásárlásaira és felújításokra juttatott 2 milliárd 113 millió forint. A Tokaj-Hegyalja borvidék településeinek fejlesztési támogatására pedig kereken 1 milliárd forintot szán a kormány.

A Nemzetgazdasági Minisztérium keretében működő Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság 600 millió forinthoz jut - közelebbről meg nem határozott - vásárlásokra. Szintén felhalmozási célra kapott a Nemzeti Örökség Intézete 500 millió forintot.

A Vízügyi Igazgatóságok működési költségeit 189 millió forinttal toldotta meg a kormány. Ehhez képest is csekélység az a 77 millió, amelyhez a rendőrság jutott hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

HauserArnold, 2016.09.16 12:40

Ne mi nyerjük a legtöbbet...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html