Milliárdokat költ a kormány az uniós programok reklámozására

A Partnerek és a lakosság bevonása az operatív programok megvalósításába című projekt költségvetését 3 milliárd 577 millió forinttal emelte meg a kormány, a Magyar Közlönyben megjelent határozattal.
Németh Géza, 2018. szeptember 28. péntek, 13:25
Fotó: Shutterstock

A projekt a Közigazgatás- és Közszolgáltatás Fejlesztési Operatív Program (KÖFOP) része és az uniós támogatása 9,3 milliárd forintot tesz ki. Ehhez tett most hozzá a kormány hazai finanszírozásból 3 milliárd 577 millió forintot. Így a teljes összeg 12 milliárd 877 millió forintra emelkedett.

A szóban forgó projekt céljának bemutatása kicsit hosszúra sikerült, de szó szerint idézzük: "A projekt célja a 2014-2020 közötti programozási időszakban az európai uniós programok átlátható, szabályszerű, eredményes és hatékony végrehajtásának érdekében a társadalmi, gazdasági és szociális partnereket is magában foglaló monitorig bizottságok működési feltételeinek biztosítása, illetve a lakosság és azon belül az érintettek európai uniós támogatásokkal kapcsolatos ismereteink bővítése a fejlesztések lehetőségéről, tényéről, eredményéről."

HOZZÁSZÓLÁSOK