Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az NFM közzétette a kormany.hu-n, hogy milyen vállalkozói szerződéseket kötöttek az elmúlt időszakban. Mi most az elmúlt 12 hónap adatait néztük át. Az alábbiakban minden összeget bruttóban közlünk.

Az NFM 2015. október 14. óta 18 vállalkozással kötött szerződést, valamivel több mint 7 milliárd forint értékben, egészen pontosan 7 054 908 145 forintért. Ugyanakkor ezen összegek koránt sem egyenlő arányban oszlanak el.

A 7 milliárd forintból ugyanis majdnem 6,9 milliárd a Századvégnek jut. Ennyi pénzt két feladatra adnak, 6 088 951 500 forintot ér az NFM-nek hogy "A kormányzati médiamonitoring szolgáltatás tanácsadási feladatok elvégzése tárgyú közbeszerzési eljárások előkészítése, illetőleg az eljárások megindításához szükséges előkészítő feladatok, közbeszerzési tanácsadói tevékenységet ellása a Századvég Gazdaságkutató Zrt., a keretet 2018 végéig használhatják fel.

A Századvég Politikai Iskola Alapítvány 791 851 075 forintot kapott, hogy szakpolitikai kutatással alátámasztott tanácsadási, valamint tanulmánykészítési feladatokat végezzen el. Ez főleg EU28 kutatás-aktuális európai ügyeket, illetve társadalmi- és politikai kérdéseket takar az összefoglaló szerint.

Ezen kívül a többieknek igazából csak aprópénz jutott, a következő legmagasabb összegű szerződés alig több mint 21 millió forintot tartalmazott. Ezt a FORDuna Fordító Kft. kapta az NFM hivatalos dokumentumainak fordításáért, lektorálásáért.

A NFM-nek dolgozó vállalkozások között akad olyan is, amely több megbízást kapott, ilyen például a REKK Energiapiaci Tanácsadó Kft., a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft, a Virgo System Informatikai Kft és a ReignSoft Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

Pár milliós szerződést kötöttek például a Trinity International Communications Kft. - 7,6 millióért fotózási feladatok ellátására, az Alpha Machine Kft.-vel 6,9 millióért a NFM portál rendszerének két éven keresztüli folyamatos tartalmi frissítésére és microsite oldalak létrehozására, míg a T.É.R. Alkotó Tervező Stúdió Kft.-nek 7 millió forintot adtak a vasúti közlekedés átalakításához kapcsolódó kisfilm és prezentáció elkészítésére.