Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Európai Unió vizsgálja, megfelelően költötték-e el az egyik legfontosabb belvárosi fejlesztéshez, a Budapest szíve nevű programhoz kapott uniós milliárdokat. A kiskörúton belüli utcákat, tereket az elmúlt években 15,18 milliárd forintból újították fel, ebből 9,9 milliárd forint származott uniós forrásból - írta a portál.

Az Európai Bizottság (EB) a múlt héten arról tájékoztatta Jávor Benedeket, a PM európai parlamenti képviselőjét, hogy elindították azt az eljárást, amelynek során Magyarországtól visszakövetelhetik a kifizetett pénzeket. A magyar hatóságok elküldték észrevételeiket Brüsszelnek az ügyben. Jelenleg ezeket elemzi az EB, ezután dönt a tényleges visszafizettetésről. A politikusnak küldött levélből nem derül ki, hogy a pénzek mekkora részét kérik vissza.

A Miniszterelnökség pedig azt közölte a lappal, hogy az uniós jogszabályok miatt semmilyen részletet nem árulhatnak el az ügyről.

A Budapest szívét korábban vizsgálta az EU csalás elleni hivatala, az OLAF is. A tavaly januárban lezárult vizsgálatnál a brüsszeli nyomozók szabálytalanságokat találtak. Az OLAF soha nem ad bővebb tájékoztatást a vizsgálatairól, most is csak annyit közöltek, "pénzügyi korrekciós javaslatot" tettek az EB-nek.