Milliárdokért terjeszkedik tovább a Mercedes

Letették a Mercedes-Benz gyár új képzési központjának alapkövét Kecskeméten. Az intézmény szolgálja majd ki a kormány által megálmodott duális képzést: a cég programjában résztvevő középiskolások és felsőoktatási hallgatók itt tanulhatnak majd - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2017. szeptember 21. csütörtök, 12:56
Fotó: Reuters

A kecskeméti autógyár közvetlen szomszédságában felépülő képzési központ alapkövének elhelyezésén Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azt mondta, hogy hosszútávú kapcsolatra készül egymással a kormány és a Mercedes-Benz. Mutatja ezt a gyár új oktatási központja, valamint az, hogy jövőre pedig új üzemet épít.

Az államnak ez azért is fontos, mert a több mint 3 milliárd forint összegű beruházást a kormány 622 millió forinttal támogatja.

A Mercedes magyarországi termelésének alakulása, munkavállalóinak száma, az itt gyártott autótípusok és a jövőre vonatkozó tervek egy világcég és Magyarország közötti szoros együttműködésről szólnak - közölte a miniszter.

Elmondása szerint ez kifejezi a német befektetőknek Magyarország és a magyar gazdaság fejlődésébe vetett bizalmát, a magyar kormány nagyrabecsülését és támogatását, valamint a magyar munkavállalók teljesítményének elismerését is.

HOZZÁSZÓLÁSOK