Milliárdos gesztusokat tesznek az oroszok

Moszkva ismét átalakíthatja a Venezuelának adott kölcsöneit. A lépéssel az átlagos orosz állampolgár biztosan veszít.
Barabás Júlia, 2017. szeptember 10. vasárnap, 07:20
Fotó: MTI/AP

Az onet.pl lengyel hírportál számolt be arról a vitáról, amely Oroszországban zajlik, s amelyet most a Moszkovszkij Komszomolec kritizált. Az orosz lap újságírói szerint annak fejében, hogy a Kreml a baráti kapcsolatokat úgy akarja fenntartani, hogy a vele szimpatizáló országokkal szemben elengedi a hitelek törlesztését.

Az újság információi szerint Moszkva újra azt tervezi, hogy részbe átalakítja a Venezuelának adott eddigi kölcsöneit. Ezúttal egymilliárd dolláros összegről van szó. Az utóbbi években az orosz kormányzat már vagy befagyasztotta vagy átalakította a Szíriának, Afganisztánnak, Líbiának, Iraknak, Kubának, Észak-Koreának, Üzbegisztánnak, és a kirgizeknek adott hiteleket.

Összességében a baráti országok már mintegy 90 milliárd dollárral tartoznak Moszkvának. Csakhogy ezek részleges vagy teljes elengedésével mindenekelőtt az orosz állampolgárok veszítenek - írta a lap. Ráadásul jelenleg az orosz gazdaság ilyen jótétemények nélkül is nehéz helyzetben van.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.09.10 08:47

A Komszomolec-nek tökéletesen igaza van. Ráadásul Venezuelának már úgyis annyi. Minél előbb szabadulnak Madur-tól, annál jobb.

Ráadásul hülye aki adózik. A politikusok így qurják el az emberek pénzét.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html