Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
25. Seszták Imre (18)
30. Palásti József (16,3)
46. Balogh Levente (11,2)
51. Matyi Dezső (10,5)
53. Varga Mihály (9,6)
54. Baranyi Sándor (9,5)
56. Harsányi Zsolt (9,4)
57. Pistrui László (9,3)
75. Varga Jenő (7)
82. Wenckheim István (6,4)
96. Magyar József (4,7)


Balogh Ferenc
Becsült vagyon: 3,5 milliárd forint
Szegeden a felújított és modernizált belvárosi Tisza Hotel és a város Rózsadombján, Újszeged egyik legszebb helyén található Tisza Sport Hotel is az övé. Vagyonát még a rendszerváltás előtt kis- és nagykereskedelmi, illetve szőrme- és bőripari vállalkozásaival alapozta meg, ezekkel a tevékenységekkel máig nem hagyott fel. Az országnak szinte nincs is olyan területe, ahol az elmúlt évtizedekben ne vásárolt volna jelentős értékű ingatlant.

Szabó Antal
Becsült cagyon: 3,5 milliárd forint
A hazai építőanyag-ipar egyik feltörekvő cége a Poli-Farbe Kft. A válság ellenére éves szinten 6,5 milliárdos árbevételt értek el tavaly, évente 30 ezer tonna festéket állítanak elő. A bócsai központú cég a közelmúltban a világ legnevesebb festékgyártó vállalatával, a DuPont céggel kötött megállapodást. Szabó Antal vállalkozása a magyar mellett már a szlovák piacra is szállít. Cellkolor Aqua festékük tavaly a Magyar Termék Nagydíjat is elnyerte.

Farkas Antal
Becsült vagyon: 3,5 milliárd forint
Csongrád megyében és a megyén kívül, az ország számos pontján jelentős értékű ingatlanok tulajdonosa. Szeged belvárosában többek között övé az egyik legértékesebb terület, szakértők a Kálvária sugárúti egykori Afi t-telep értékét jelenleg is 1,2-1,6 milliárd forintra becsülik. Érdekelt mezőgazdasági és élelmiszer-vállalkozásokban, -nagykereskedelemben, Tokajban jelentős szőlőültetvény birtokosa, érdekeltsége van a borházban is.

Forczek László
Becsült vagyon: 3 milliárd forint
Pécs egyik meghatározó üzletembere. Több cégét is egy személyben irányítja. Elnök-vezérigazgatója a Konzum Nyrt.- nek, vezérigazgatója a Tüzépker Zrt.-nek, ügyvezető igazgatója a Mecsek Toursnak és a DD Toursnak. Tulajdonában e cégeken kívül több nagy értékű ingatlan van, többek között a harkányi Hotel Agro.

Tukarcsy László
Becsült vagyon: 2,5 milliárd forint
Többségi tulajdonosa a Pharmainvest Gyógyszerészeti és Kereskedelmi Kft.-nek és a Pharmacontact Gyógyszerészeti és Kereskedelmi Kft.-nek. A gazdasági válság nem befolyásolta vállalkozásainak piaci pozícióit. A Pharmainvest az elmúlt években mintegy tucatnyi gyógyszertárat vásárolt meg és újított fel vagy alakított ki. A vállalkozást akár ingatlanbefektető cégnek is lehetne nevezni, ugyanis a patikák több mint fele önmagában is nagy értékű, szegedi, hódmezővásárhelyi, csongrádi, szarvasi belvárosi ingatlanokban működik. A cég továbbá gyógyszerbeszállítója több idősek otthonának is. Gyógyszertárakon kívül tulajdonosa gyógynövény- és reformházaknak is.

Gellért Ákos

Becsült vagyon: 2,5 milliárd forint
Övé, illetve gyermekeivel közös vállalkozásáé a szegedi Hangár Expo és Konferencia-központ, amely az ország egyik legnagyobb ilyen létesítménye. Tulajdonosa a Naturtex Gyapjú- és Tollfeldolgozó Kft.-nek, valamint az egykori Délép-sporttelepnek, az ott kialakított Gellért Szabadidő- és Sportközpontnak, továbbá a teniszezők nevelésével és menedzselésével foglalkozó Naturtex-Gellért Sportegyesületnek.

Varga Gusztáv
Becsült vagyon: 2,5 milliárd forint
Varga Gusztáv a szegedi székhelyű Szilánk Cégcsoport tulajdonosa. A cég profi lja építészeti üvegek és segédanyagok nagykereskedelme, szigetelőüvegek gyártása és értékesítése, építészeti, bútor-, háztartási és kisgépüvegek feldolgozása, gyártása és értékesítése, szigetelőüveg-gyártó, vágástechnológiai és építészeti üvegmunkáló gépek gyártása és értékesítése, valamint lakossági szolgáltatás, helyszíni szerelés és ezekhez kapcsolódó feldolgozás, illetve képkeretléc- és díszüveg-nagykereskedelem. A cégben több testvére és azok gyermekei is dolgoznak.

Pálmai Antal
Becsült vagyon: 2 milliárd forint
A Medikémia Zrt. többségi tulajdonosa, vezérigazgatója. Az itthon és külföldön egyaránt ismert autóápolási és autóüzemeltetési termékek gyártásával foglalkozó cég számos szabadalmat fejlesztett ki, az általuk gyártott fagyálló és fékfolyadék az unió számos országában keresett termék.