Milliós fizetést kapnak a bukott olimpia szervezői

Orbán Viktor miniszterelnökénél is magasabb, 1,8 millió forintos fizetést kap Mihók Attila, a Budapest 2024 kft. vezérigazgatója. Van olyan igazgató a projektcégnél, aki még nála is többet, 1 millió 862 ezer forintot keresett - tudta meg a 24.hu.
Szabó Dániel, 2017. március 23. csütörtök, 16:29
Fotó: Napi.hu

Havi nettó 1 millió 795 ezer forintot keres a Budapest 2024 Zrt. vezérigazgatója, Mihók Attila - derült ki a társaságnak a portál adatigénylésére adott válaszából.

A vezető a fizetése mellé havi 16 ezer forintot is kapott, így közel 10 millió forintot kapott azóta, hogy féléve megkezdte a működését az olimpiai projektcég. A 24.hu összesítése szerint így jobban keresett több állami cég vezetőjénél,  a MÁV Start Zrt., a Szerencsejáték Zrt. vagy épp a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatóját. Többet keres Orbán Viktor miniszterelnöknél is, hiszen a kormányfő fizetése havi bruttó másfél millió forint.

Mihók tavaly októberben vette át a cég vezetését a Fekete Miklós, az olimpiai hatástanulmányt elkészítő PricewaterhouseCoopers tanácsadó cég korábbi hazai vezetőjétől. Ő maga korábban tizenöt évig a svájci tulajdonú Ringer-csoportnál, majd a Mészáros Lőrinc közelébe került Mediaworks Zrt.-nél is. Egy ideig a Népszabadság Zrt. elnök-vezérigazgatója volt.

Azonban az olimpiát szervező nonprofit vállalkozásban volt olyan beosztottja, aki még nála is jobban keresett. Azt azonban nem tudni, hogy kicsoda, mert az infotörvényre hivatkozva a Budapest 2024 csak összesítve közölte Vajda László, Grubánovits Gabriella, Rózsa Iván, Finta Sándor és Mizsér Attila részlegigazgatók fizetését. Viszont azt is közölték, hogy az öt vezető állású munkavállaló bére fejenként nettó 1 millió 223 ezer és 1 millió 862 ezer forint között mozog. Ebből kiszámolva kiderül, hogy 8,5-10 millió forint mehetett el a nettó fizetésekre.

Az olimpiai projektcég ugyan még működik, bár a kormány és a főváros a pályázat visszavonása mellett, miután kellő mennyiségű aláírást gyűjtött össze a Momentum Mozgalom egy népszavazás kiírásához. A kormány viszont úgy döntött, hogy a 19 milliárd forintos költségvetésű projektcéget hamarosan megszünteti, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig elmondta, hogy 12,6 milliárd forint kerül vissza a kft-től a költségvetésbe.

HOZZÁSZÓLÁSOK