Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A pénzügyőrök egy szerb nő vezette osztrák rendszámú autót ellenőriztek Ásotthalomnál. A lökhárítókon átalakítás nyomait fedezték fel, ezért a szigorított ellenőrzés során kábítószer- és cigarettakereső kutyával vizsgálták át a járművet. Az állat több helyen is jelzett, a járművet szétbontva a lökhárítókból, valamint az üzemanyagtartály lerekesztett részéből összesen 1866 doboz magyar adójegy nélküli cigaretta került elő - mondta Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense az MTI-nek.

Ezzel egy időben egy szerb autót ellenőriztek a pénzügyőrök Röszkén. A vizsgálók gyanúját a lökhárítóra felhelyezett, házilag készített fa takaróléc keltette fel. Az ott kialakított üregből, a hátsó ajtó kárpitja mögül és a motortérből, zokniba csavarva, összesen 390 doboz adózatlan cigaretta került elő. Rövid idő múlva szintén egy szerb rendszámú gépkocsi átvizsgálása során a jármű pótkerekében összesen 120 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak.

A NAV az összesen 2,5 millió forint értékű adózatlan cigarettát lefoglalta, a három sofőr ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indítottak.

(Képünk illusztráció.)