Milyen adatok érkeznek a jövő héten?

Kevés makrogazdasági adat jelenik meg a jövő héten, egyebek közt munkaerőpiaci statisztikát, valamint az ipari termelői árak alakulását publikálja a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) - írja az MTI.
Szász Péter, 2018. szeptember 23. vasárnap, 10:55
Fotó: Stocksnap

Csütörtökön közli a KSH a foglalkoztatottság-munkanélküliség június-augusztusi adatait. A május-júliusi három hónapos időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 484 ezer volt, 50 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A foglalkoztatottak száma az előző három hónapos időszakhoz képest is 9 ezerrel emelkedett. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 1,1 százalékponttal 69,4 százalékra emelkedett egy év alatt. A május-júliusi három hónapos időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 166 ezer, a munkanélküliségi ráta 3,6 százalékos volt.

Szintén csütörtökön jelenik meg a kalászos gabonák 2018-as terméséről szóló tájékoztató.

Pénteken az ipari termelői árak augusztusi adatát közli a KSH. Júliusban az ipari termelői árak összességében 8,4 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakáét, a júniusi 7,5 százalékos emelkedést követően. A belföldi értékesítési árak átlagosan 8,5 százalékkal nőttek, ezen belül a feldolgozóipar árai 9,2 százalékkal emelkedtek. Az ipar forintban mért exportértékesítési árai 8,4 százalékkal nőttek a tavaly  júliusiakhoz képest. Az árváltozás hátterében alapvetően a bérek növekedése, az olajár-emelkedés és a forint gyengülése állt.

A kép forrása: StockSnaps.

HOZZÁSZÓLÁSOK