Pénteken az esti órákig a napsütés mellett az ország egy részén erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és elszórtan zápor, zivatar továbbra is kialakul. Éjjel csökken a felhőzet, nagy területen kiderül az ég, az éjszaka második felében legfeljebb egy-egy zápor, esetleg zivatar fordulhat már csak elő. Szombaton napos idő lesz többnyire kevés gomolyfelhővel, de főként délután néhol zápor, zivatar lehet. Az északi, északkeleti szél pénteken elsősorban keleten, északkeleten helyenként megerősödik, szombaton már csak néhol lehet szélélénkülés, illetve zivatarok környékén a szél átmenetileg viharossá fokozódhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 30 és 33 fok között várható.

Ez lesz Európában

Meglehetősen szabdalt a légnyomási mező Európa fölött: több kisméretű légköri képződmény alakítja az időjárást, ennek megfelelően nagy a térbeli változékonyság. Frontok okoznak többfelé záport, zivatart a Balti-tenger térségében, a Kelet-európai-síkság északi részén, a Fekete-tenger környékén, a kontinens nyugati partvidéke egy részén, de erőteljes a gomolyfelhő-képződés, és erős a zápor-, zivatarhajlam egy anticiklon délkeleti peremén a Kárpát-medencében, illetve a Balkán-félsziget északi tájain is. Dél-Európában ugyanakkor csendes, napos az idő.

A legmelegebb jelenleg Spanyolország és Franciaország térségében uralkodik, több helyen 35 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, de a Mediterráneum többi részén, Közép-Európában és a Fekete-tengertől északra lévő területeken is 30 fok körüli értékek a jellemzők. A csúcshőmérséklet északabbra jobbára 21, 27 fok között alakul, de egészen északkeleten, az Urál előterében nem éri el a 20 fokot. A Kárpát-medence fölé szombat estig továbbra is meleg, de egyre szárazabb levegő érkezik, folytatódik tehát az igazi nyári idő, és szombaton már csak néhol fordulhat elő zápor, zivatar.