Milyen idő lesz vasárnap?

Ilyen idő várható vasárnap estig, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) jelentése szerint.
MTI, 2017. január 14. szombat, 15:22
Fotó: Stocksnap

Magyarországon az éjszaka változóan felhős lesz az ég, főként az északi országrészben várható szórványosan kisebb havazás, hózápor - adta hírül az OMSZ.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a felhőzet, de északkeleten lesznek tartósabban erősen felhős területek is, és elsősorban itt valószínű helyenként hózápor. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 4 és mínusz 10 fok között várható, de a derült, havas, szélvédett vidékeken több fokkal hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap plusz 3 és mínusz 5 fok között valószínű, északkeleten lesz a leghidegebb.

Európa keleti harmadán, illetve a nyugati, délnyugati partvidékén anticiklonális hatások érvényesülnek. Nyugat-Franciaországban, a Pireneusi-félszigeten több órára kisüt a nap, és Dél-, Délkelet- Spanyolországban van a kontinensen a legenyhébb idő; 15 és 20 fok közé melegszik fel délutánra a levegő.

A keleti magasnyomás területén több a felhő, többfelé ködös a levegő, északkeleten havazás is előfordul, és itt mérik jelenleg a legalacsonyabb, mínusz 10 fok körüli maximum-hőmérsékletet.

A két magasnyomás között - Európa középső sávjában - észak-déli tengellyel ciklonrendszer található. Területén igen változatos az idő, az erősen felhős ég mellett sokfelé fordul elő vegyes halmazállapotú csapadék; eső, ónos eső, havazás, helyenként viharos szél kíséretében intenzív hózápor, hózivatar. Ez az alacsonynyomású rendszer kelet, északkelet felé helyeződik, hátoldalán vasárnap estig a Kárpát-medence fölé ismét hidegebb levegő érkezik.

HOZZÁSZÓLÁSOK