Vasárnap estig változóan felhős idő várható, az ország keleti felén több lesz a felhő és nagyobb eséllyel itt alakulhatnak ki helyenként hózáporok. Éjszaka továbbra is marad a közepesen felhős ég, azonban vasárnap délelőttől egyre nagyobb terülten csökken a felhőzet, így jóformán mindenütt gyengén felhős, napos idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű.

Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, a Dunántúlon és a Bodrogközben időnként viharossá is fokozódik. Vasárnap délután mérséklődik jelentősebben a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, -7 fok között várható. Az Északi-középhegység völgyeiben, a derült, szélcsendes vidékeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 0, +4 fok között alakul - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzésében.

Hétfőn szinte mindenhol többórás napsütés várható, de észak felől változó vastagságú, főként fátyolfelhőzet érkezik, amely szűrheti a napsütést. Csapadék nem várható. Hajnalban a Dunántúlon átmeneti ködfoltok képződhetnek. A délnyugatira forduló szél csak néhol élénkül meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és -12 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű.

Kedd hajnalban legnagyobb eséllyel az északkeleti tájakon képződhet átmenetileg köd, de ezek feloszlása után legalább néhány órás napsütés mindenhol várható. A nap első felében csökken, második felében pedig megnövekszik a felhőzet, de ezekből a szakadozott, vékony felhőkből csapadék nem várható.

A délnyugatiról északnyugatira forduló szelet többfelé erős, elsősorban a Dunántúli-középhegység térségében néhol viharos lökések kísérik.

Szilveszter éjszaka közepesen felhős, száraz, szeles, fagyos idő várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -9 fok között alakul, a Kisalföldön lesz enyhébb az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 12 fok között valószínű a nyugati megyékben a magasabb, az északkeleti vidékeken az alacsonyabb értékekkel.

Legalább néhány órás napsütés mellett közepesen felhős égre, a Dunántúlon felhőátvonulásokra számíthatunk, ebben a térségben lehet kevesebb napsütés. Számottevő csapadék nem lesz, futó záporok, havas eső záporok viszont nem teljesen kizártak.

A jellemzően északi, északnyugati szelet a nap első felében még többfelé kísérhetik erős lökések, később gyengülő tendencia várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között valószínű.

Az új év első napján legalább néhány órás napsütés mellett közepesen felhős égre, a Dunántúlon felhőátvonulásokra számíthatunk, ebben a térségben lehet kevesebb napsütés. Számottevő csapadék nem lesz, futó záporok, havas eső záporok viszont nem teljesen kizártak.

A jellemzően északi, északnyugati szelet a nap első felében még többfelé kísérhetik erős lökések, később gyengülő tendencia várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között valószínű.

Nincs fronthatás

Fronthatás nem terheli szervezetünket, azonban a magasban hidegebb levegő áramlik fölénk, emiatt az arra érzékenyek hidegfront jellegű panaszokat tapasztalhatnak: fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, görcsös panaszok. A szeles idő is okozhat tüneteket.